Nosaltres

Images

La nostra misió

Ferro Forjat neix de l’entusiasme i la vitalitat inesgotable del seu creador que, pel seu recorregut professional, mai s’hagués imaginat que acabaria treballant el ferro.

Santi Pons ha estat professional i autodidacte en nombrosos camps. Ha treballat vint-i-tres anys a la banca, dels quals més de la meitat foren com executiu.

Curiós i inquiet per definició, al mateix temps que la seva ocupació a la banca ha mantingut una estreta relació amb altres dues professions molt diferents i, si més no, igual d’apassionants: la forja del ferro i la gastronomia. Aquesta darrera el va dur a ser el “chef” del seu propi local, el restaurant Santi Pons situat a les afores del poble de Santa Eugènia (Mallorca).

Ha passat gairebé una vintena d’anys experimentant i aprenent els secrets de la figura gairebé ancestral del ferrer. Els primers quatre anys amb la forja de ferro aprenent a manejar l’element i les tècniques amb una vessant més industrial. A mesura que passava el temps anava madurant la seva tècnica, tal com es forja el ferro, cop a cop, va anar sorgint la creativitat que plasma donant forma a les noves idees expressant-les a través del disseny de les seves obres de mobiliari i de l’escultura artística, ambdues fetes amb ferro i sovint combinades amb altres elements de la natura.

Image

Santi Pons

Fusta, pedra, ferro, terra, foc, aigua i aire per a la fornal !!.

A l’any 2000 va mostrar per primera vegada la seva obra artística en una exposició individual presentant 35 peces originals, en un local per a exposicions de l’Ajuntament de Santa Eugènia, (Mallorca). Des de llavors ha continuat fent creacions artístiques puntuals que estan a la disposició de totes aquelles persones interessades en l’art, l’escultura i els volums.

L'any 2019 participà en un acte solidari creant expressament la figura d'un cor gegant que va donar al col·legi Àgora Portals, com a contenidor per a la recollida de taps de plàstic, a favor d'Arka Taps Solidaris que és una associació sense ànim de lucre que ajuda a infants amb paràlisi cerebral.

El taller Ferro Forjat es caracteritza per la flexibilitat i l’adaptació. Treballa des de l’obra industrial, - barreres per a cases, finques o xalets; baranes; tancaments d’habitatges; escales de qualsevol mena; finestres; reixes; ...- fins a projectes de decoració totalment personalitzats, tant clàssics com minimalistes, desplegant tota la seva creativitat i bon gust en cada un dels seus originals treballs de mobiliari, capçals, llits, cadires, taules, vases per a miralls o quadres, làmpades, escultures de petit format..., i tot allò que la imaginació del client pugui desitjar.

Tècnica, precisió, creativitat, dissenys originals, tot plegat acompanyat de la serietat, el compromís i la feina ben feta.